Dogecoin, een zinkende “hustle” op dit moment

Dogecoin

Dogecoin, vaak aangeprezen door Elon Musk, is de laatste tijd gezakt, ondanks het optreden van de Tesla CEO op Saturday Night Live en zijn shout-out over cryptocurrency.

De cryptocurrency geboren uit een meme werd in de schijnwerpers gezet toen Musk’s moeder, Maye Musk, grapte dat ze hoopte dat haar zoon haar geen Dogecoin cadeau zou doen voor haar Moederdagcadeau.

De Dogefather – Doge is een “hustle”

Musk, optredend als financieel expert in de show, gaf een meer diepgaande verwijzing naar het token, sprekend over de cryptocurrency markt. Desondanks zag Dogecoin een schokkende 30% daling in prijs na de show. Noemde zichzelf de “Dogefather”, Musk sprak over de stijgende prijzen van Bitcoin Ethereum en Dogecoin. Toen Saturday Night Live’s Michael Che Musk vroeg naar wat Dogecoin eigenlijk is, verzuimde Musk gekscherend de vraag te beantwoorden om alleen te antwoorden dat Doge ongeveer net zo echt is als de Amerikaanse dollar en dat de cryptocurrency een hustle is.

Begin mei steeg Doge tot boven de grens van een halve dollar. Echter, tijdens de show, na de openingsmonoloog, zoals hierboven te zien, daalde de prijs van de meme cryptocurrency van handel op $ 0,69 USD tot onder de $ 0,50 USD. Zoals het er nu voor staat, is Dogecoin met 17,11% gedaald in dagelijkse handelswaarde. Hoewel deze bearish dip van de afgelopen 24 uur negatief zou kunnen lijken in de korte termijn handel van de meme cryptocurrency, kijkt het nog steeds naar een winst van 28,19% in de afgelopen week.

Velen verwachtten dat de koers van Dogeocin tijdens en na de Saturday Night Live sketch zou stijgen, nadat Elon Musk liet doorschemeren dat hij in de show zou verschijnen als “de Dogefather”.

Andere cryptocurrencies in de markt

Terwijl Dogecoin misschien kijkt naar beschadigde oogsten van het weekend, laat de markt gemengde signalen zien. Bitcoin met een zwakke 45% dominantie, staat in het rood met een bijna 2% dip in de dagelijkse handelswaarde. Ethereum is momenteel een van de weinige leidende tokens in het groen met een kleine 1% stijging in de dagelijkse handel. Als Ethereum stabiel kan blijven, is het mogelijk dat het enige gezondheid in de markt kan behouden terwijl de andere tokens kijken om zich te herstellen van hun verliezen dit weekend.

Related Articles

Should Beijing look at its crypto ban? A former bank member believes so

A former member of the Monetary Policy Committee at the People’s Bank of China believes the ban on China should be reconsidered.

United Kingdom riddled with crypto scams

Owing to the lack of regulation and restriction in the United Kingdom, fraudulent companies have been flocking to the country.

US lawmakers seek answers from Silvergate about FTX link

United States senators have requested information from Silvergate Capital regarding the firm's association with FTX.

Bitcoin value in Nigeria surges as cash-free society initiative expands

The adoption rate of cryptocurrency in Nigeria hits new highs and the price of Bitcoin has hit a more than 60% premium.

See All